top of page

De val veilige zone

De ZeroG is een innovatief robotica systeem voor gewicht ondersteunende loop- en balanstraining alsook ADL-training. Het systeem zorgt er voor dat de meest effectieve, veilige loop- en balanstraining alsook ADL-trainingen kan aangeboden worden aan een zeer brede doelgroep met de meest uiteenlopende diagnoses. 

​Unieke eigenschappen voor de revalidatie:​

  • Breed inzetbaar: toepasbaar voor verschillende doelgroepen met uiteenlopende diagnoses.

  • Snelle opstart en intensieve training: van zodra u medisch stabiel bent, kan de revalidatie gestart worden.

  • Dynamische gewichtsondersteuning: ongeacht uw positie tijdens het revalideren, blijft de ondersteuning gelijkmatig verdeelt. Stappen, lopen, opstaan, gaan zitten, traplopen, keukenactiviteit, ... alles is mogelijk.

  • Valbescherming: zonder het risico van vallen voelt u zich heel veilig tijdens het revalideren; wat helpt bij het voorkomen van heel wat compensatiestrategieën. 

  • Monitoring: dankzij het aanwezige software systeem alsook video-ondersteuning, wordt alle trainingsdata automatisch opgeslagen.

zeroG.webp

Curam Domi voegt hierbij nog een aantal extra unieke eigenschapen aan toe dankzij het integreren van videoschermen en virtual reality:

  • Auditieve stimuli: afhankelijk van uw revalidatieproces kunnen er auditieve prikkels toegevoegd worden aan uw fysieke training. Op deze manier zal u bijvoorbeeld geen angst moeten hebben om tijdens het stappen te vallen wanneer er bijvoorbeeld een plots geluid komt zoals een voorbijrijdende auto. Deze training zal u eveneens helpen om tijdens het stappen een gesprek aan te kunnen gaan. 

  • Visuele stimuli: afhankelijk van uw revalidatieproces kunnen er visuele prikkels toegevoegd worden aan uw fysieke training. Dit kunnen rustige beelden zijn of een meer uitdagende omgeving. Op deze manier zullen uw bewegingen niet verstoord worden door bijvoorbeeld een veranderende omgeving.

  • ADL: Binnen een valveilige omgeving kunnen de activiteiten uit het dagelijkse leven geoefend worden. Voorbeelden hiervan zijn: activiteiten aan een wasmachine, vaatwasser, trapfunctie. 

  • Virtual reality: Deze training zorgt er voor dat de revalidatie meer uitdagend en interactief wordt, wat ook belangrijk is voor de motivatie tijdens de revalidatie. Bijkomend wordt er op deze manier ook gewerkt aan het bevorderen van multitasking; het tegelijkertijd uitvoeren van meerdere taken.

bottom of page